Bilsemester i Italien

Italien ligger i medelhavsregionen i södra delen av Europa. Landet har många öar, och de två största av dem är Sicilien och Sardinien – båda mycket välkända turistdestinationer. Italien är medlem i EU och valutan är Euro. Milano utgör mecka för den modeintresserade, men relativt få vet om att det också utgör landets finansiella centrum. En så gammal nation som Italien är fullpackad med historia och kultur. Huvudstaden Rom utgjorde förstås romarrikets mittpunkt på sin tid. Det rika bergslandskapet utgör också ett utmärkande inslag i naturen, och de flesta har väl hört talas om Alperna. Men det finns mer att upptäcka i Italien. Jordbrukslandskapen är framträdande och både flora och fauna är rik.

Ett land med en rik historia

Som redan nämnt lockar Alperna många turister, särskilt de som är intresserade av vintersporter. Utöver det hör Rom, Florens och Venedig till världens mest välbesökta platser – kulturlivet och det subtropiska klimatet lockar folk från hela världen. Vi ska inte heller glömma att Italien är ett av få länder som faktiskt har vulkanisk aktivitet. Vesuvius är den enda vulkanen som anses aktiv. Italien har också påverkat mycket av hela Europas kulturhistoria inom flera områden, såsom arkitektur, konst, litteratur, musik och film. Allt sammantaget så är Italien ett land med många intressanta ställen att utforska – både för den som vill bejaka sina kulturintressen och för den som vill upptäcka något nytt.

Hyrbil i Italien

Med en hyrbil kommer du långt i Italien och du kommer att hinna se mycket på relativt kort tid. Du kan till exempel köra längs med Gardasjön eller Como. I Sydtyrolen, som erbjuder både en fantastisk gastronomi och fantastiska vyer, kan du köra många mil genom bergslandskapet utan att tröttna. Italien är verkligen ett land där det lönar sig att besöka små byar.

Upplev en bistro på landsbygden, där du omges av vinstockar samtidigt som du njuter av hemlagad pasta. Vi kan rekommendera att flyga till den största staden i närheten av det område du vill utforska, och sedan hyra en bil för att ta dig runt och mellan städerna. Vi rekommenderar också att du jämför priser online innan du väljer ett biluthyrningsföretag att hyra från. Det finns förstås också allmänna transportmedel från flygplatsen och till städerna, men om du vill kan en hyrbil göra dig flexibel. Du hittar både lokala och internationella biluthyrningsfirmor i Italien inkluderat Hertz og Centauro.

Trafikkultur i Italien

Vi rekommenderar alltid att du väljer en full bilförsäkring i samband med bokningen. Dock är inte den italienska trafikkulturen så dålig som många hör. Om du kör försiktigt kommer du att klara dig fint. Du bör dock vara uppmärksam på att gatorna kan vara riktigt trånga. Det blir dessutom ofta repor snabbt på bilen. Italienska bilförare bryr sig inte nödvändigtvis om detta, men det gör biluthyrarna.

Viktiga sevärdheter

Det är omöjligt att spendera tid i Italien, oavsett stad, utan att äta (mycket!) glass! Italien är känt för sitt stora glassutbud och du bör inte missa den fantastiska smaken och den krämiga konsistensen. Bortsett från de redan nämnda städerna är också Cinque Terre en av de stora attraktionerna i Italien. Det är en samling av fem mycket små och charmiga byar, där man kan promenera från by till by.

Sardinien och Sicilien

Sardinien och Sicilien är två öar som vi också vill rekommendera, särskilt om du vill ha en badsemester i vackra omgivningar. Du kan också tågluffa här. Italien är verkligen ett land där man kan plocka fram sin inre romantiker. Många sevärdheter har en mycket romantisk karaktär, och vissa av dem bör man passa på att se medan de fortfarande har denna karaktär.

Den gamla kulturen

Vi kan definitivt rekommendera att ta en lugn gondoltur i Venedig (innan staden får problem med alla kanaler!) och att besöka lutande tornet i Pisa (innan det eroderar). Du kan också resa mellan vingårdar och prova fantastiska viner från gårdar såsom Valpolicella och Amarone. Och sist men inte minst: glöm inte tiramisu till efterrätt!